Hoe stel ik in en gebruik ik de overuren en recuperatie uren teller?
Hoe stel ik in en gebruik ik de overuren en recuperatie uren teller?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een van de functies van Shyfter is de mogelijkheid om automatisch de overuren van uw werknemers te tellen.

Shyfter geeft de mogelijkheid om automatisch te berekenen hoeveel overuren er zijn per werknemer.

Daarvoor moeten de onderstaande stappen gevolgd worden.

A. Aantal uren per week

Eerst moet u aanduiden hoeveel contractuele uren uw medewerkers per week moeten presteren.

Er bestaan 2 manieren om dit te doen:

1. Door een contract te activeren

2. Door het aantal uren per week aan te vullen in de gebruikersfiche

1. Arbeidscontracten

U mag contracten aanmaken in Shyfter zelf.

Ga naar het menu Documenten → Nieuw contract.

2. In de gebruikersfiche

Indien u geen contracten gebruikt op Shyfter mag u ook het aantal contractuele uren per week aanduiden voor elke medewerker.

U vindt dit veld in de gebruikersfiche in het HR menu.

B. Het type afwezigheid op recuperatie definiëren

Wanneer een van uw werknemers overuren heeft en vrij neemt, moet u dit in uw rooster aangeven.

Om dit te doen, moet u hem een "Recuperatie" shift toewijzen.

U definieert dit type afwezigheid in de accountsettings → HR → Afwezigheden en geeft aan dat het om "Recuperatie uren" gaat.

Indien deze afwezigheid nog niet bestaat kan u deze aanmaken.

C. Basis werktijd berekeningsmethode

U moet de basis werktijd berekeningsmethode definiëren.

Er bestaan 2 werktijd berekeningsmethodes:

• Geplande uren

• Tijdsregistraties

U kiest dus op welke basis de overuren berekend zullen worden voor uw account.

Deze optie vindt u in de Instellingen ⚙️ → HR → Settings.

Dit mag ook individueel in de gebruikersfiche gedefinieerd worden.

Profiel → HR.

De overuren tellers

U vindt deze tellers in de gebruikersfiche in het menu Tellers → Overuren

De overuren zijn per week berekend. U vindt er de geplande uren en tijdsregistraties van uw medewerker.

U kan op elk moment ook het totaal aanpassen door op het "papier en pen"-icoontje te drukken. Indien u het totaal aanpast zal u verplicht een commentaar moeten laten om deze op te slaan.