Hoe voeg ik een Verlof teller toe?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat zijn verlof tellers?

Verlof tellers zijn tellers die gelinkt zijn aan een afwezigheid zoals bijvoorbeeld vakantie, ADV dagen of recup feestdagen. Deze afwezigheden kan je dan tellen op basis van type verlof teller.

Shyfter heeft 3 verschillende verloftellers:

- Wettelijke vrije dag (bv vakantie)

- Extra legaal verlof (bv feestdag die in het weekend valt)

- Compensatie verlof ADV (ADV dagen)

Nun, dit zijn maar benamingen. In principe kan je de 3 tellers ook naar wens gebruiken voor andere soorten tellers. Echter kunnen we de naam van het type niet aanpassen.

Hoe voeg ik bijvoorbeeld een verlof teller toe voor vakantie?

Ga naar Instellingen > HR > afwezigheden > Klik op 'Nieuw'

Hier kies je dan volgende zaken:

• Naam afwezigheid

• Code

• Type afwezigheid: Hier kies je dus een van de 3 type tellers zoals bovenaan besproken in dit artikel

• Wettelijke vakantie

• Extra legaal verlof

• ADV

• Toon in mobiele app: Kan medewerker dit aanvragen via app ja of nee

In dit voorbeeld nemen we voor Vakantie het type 'Wettelijk vrije dag'

In volgend voorbeeld zie je een geplande vakantie met type 'Wettelijke vakantie':

Daarna zie je het aantal uur/dagen bij de tellers van de persoon: