Automatische contracten
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Eerst moet u zeker maken dat u contracten templates hebt aangemaakt op Shyfter zodat u de automatisering van contracten voor uw medewerkers kunt inschakelen.

Eens de templates klaar zijn moet u de volgende stappen volgen:

1. Activeer de functionaliteit voor automatische contracten

Ga naar de instellingen van uw account → Contracten → Instellingen.

Activeer de optie "Activeer automatische contracten".

2. Activatie en nodige instellingen voor de automatische contracten

Ga naar het Team menu → Gebruikers → Selecteer een gebruiker → Profiel → Instellingen.

Scroll dan naar beneden tot "Automatisering en basisgegevens". Kies het type contract voor deze werknemer. Vergeet niet om het Automatisch vakje te vinken.

3. Publicatie van een shift = aanmaken van een contract

Met de volgende publicatie van shifts zullen de contracten voor deze shifts automatisch aangemaakt worden, voor de gebruikers voor dewelke u de stappen van dit artikel hebt gevolgd.

Shyfter stuurt automatische contracten op het uur door.

Voorbeeld: Indien u shifts om 13u42 publiceert zullen de contracten door het systeem om 14u doorgestuurd worden. Indien u shifts om 14u01 publiceer zullen de contracten om 15u doorgestuurd worden.

⚠️ Wanneer u de automatische contracten inschakelt moet u in het hoofd houden dat Shyfter contracten zal opmaken voor de shifts die na de activatie gepubliceerd worden. Voor alle toekomstige shifts die in het verleden al gepubliceerd werden zal Shyfter geen contracten doorsturen.