Hoe activeer ik en gebruik ik de Shift Swap (shiftsuitwisseling)?
Hoe activeer ik en gebruik ik de Shift Swap (shiftsuitwisseling)?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is nu mogelijk voor uw gebruikers om onderling hun shifts te wisselen! 🤩

Hoe activeer ik de Shift Swap functionaliteit?

Ga naar de instellingen ⚙️ → Roosters → Shift Swap. En activeer de functionaliteit.

Na activatie zullen en een aantal opties tevoorschijn komen. Stel deze in volgens uw behoeften.

Hoe werkt de Shift Swap functionaliteit?

De Shift Swap aanvraag door de werknemer

Een shift uitwisseling wordt door de werknemer aangevraagd via de Shyfter Staff applicatie 📲

Op zijn/haar applicatie drukt de werknemer op de betreffende shift en mag vervolgens een uitwisseling aanvraag doen. Om de aanvraag te vervolledigen moet de gebruiker zijn/haar aanvraag motiveren en maximum 3 collega's selecteren die de shift zouden kunnen overnemen.

De collega's die in de lijst verschijnen zijn collega's die op dt moment beschikbaar zijn en in de juiste sectie zitten en/of de juiste competenties hebben (indien dit meegegeven wordt in de initiële shift).

Behandeling van de aanvraag door de manager

De manager behandelt de aanvraag op de Shyfter platform. De manager moet naar het "Roosters" menu en onder menu "Shift Swap".

De aanvragen worden behandelt door op de groene knop te drukken op het einde van de lijn. De manager mag de antwoorden bekijken en de uitwisseling bevestigen naar één van de collega's die geselecteerd werd, maar mag ook iemand anders uit de lijst kiezen en hem/haar de shift toewijzen.

Van zodra de aanvraag bevestigd is door de manager wordt de shift naar de nieuwe gebruiker toegewezen en wordt de planning geupdate.