Hoe gebruik ik de 'Shift niet meegetelde in gepresteerde uren' optie?
Hoe gebruik ik de 'Shift niet meegetelde in gepresteerde uren' optie?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De shifts met niet meegetelde gepresteerde uren zijn terug! 🔥

De niet meegetelde shifts zijn shifts die in de planning staan maar niet meetellen in de gepresteerde uren.

Deze functie is beschikbaar voor shifts en voor afwezigheden.

Waarvoor dient dit?

Het beste voorbeeld is een afwezigheid die in de planning moet staan maar niet mag meetellen in de gepresteerde uren, waarvoor het toch nodig is om een totaal aantal uren/dagen te hebben in het detail van de afwezigheden per gebruiker.

Hoe maak ik een onderscheid met normale shifts?

Op de niet meegetelde shift of afwezigheid hebben we een icoontje toegevoegd.

Hoe voeg ik een niet meegetelde shift of afwezigheid tot mijn planning?

Door het toevoegen of wijzigen van een shift of afwezigheid.

Standaard niet meegetelde afwezigheid

U kan een afwezigheid opmaken die standaard niet meetelt in de uren. Om dit te doen moet u naar de Instellingen → HR→ Afwezigheden, en aangeven dat de afwezigheid, standaard, niet meetelt in de gepresteerde uren.

Samengevat

• Shift/afwezigheid verschijnt op de planning.

• Shift/afwezigheid zichtbaar voor de gebruikers op de apps.

• Shift/afwezigheid niet meegeteld in:

• De prestatiefiches.

• De overurentellers.

• Het totaal uren in de planning.

• De omzetverwachtingen.

• De prestatiecontrole.