Artikelen over: Het rapporten menu

Hoe gebruik ik het afwezigheidsrapport?

Met dit rapport kunt u de voortgang van gepland verlof en afwezigheden van uw werknemers volgen. Hier is een stap-voor-stap handleiding om u te helpen deze nieuwe functie te gebruiken:

### Het rapport openen:

Ga naar het menu Rapporten en selecteer Verlof- en afwezigheidsrapporten:

2. Filteren van de gegevens:

Op datum: Gebruik de filters om een specifiek datumbereik te selecteren.

Op gebruikers: Kies de gebruikers voor wie u een afwezigheden wilt bekijken.

Op status: Filter afwezigheden op basis van verschillende statussen (wettelijk verlof, bovenwettelijk verlof, RTT, etc.).

3 Integratie van verloftypen:

Soorten verlof : De nieuwe rapporten bevatten wettelijk-, extra legaal- en ADV-verlof.

Synchronisatie: Deze informatie wordt gesynchroniseerd met gebruikersprofielen en vakantie- en RTT-toepassingen.

4. Soorten afwezigheden definiëren:

Vergeet niet uw afwezigheden aan te maken en in te stellen, beschikbaar via je accountinstellingen > HR > Afwezigheden.

U kunt aangeven of een afwezigheid :

Een standaard afwezigheid is

Recuperatie uren

Wettelijk verlof

Extra legaal verlof

ADV verlof

Voorbeeld: Als u een afwezigheid definieert als 'wettelijk verlof' (vakantie), wordt deze automatisch toegevoegd aan de kolom wettelijk verlof. U kan hier een artikel vinden dat hier meer uitleg over geeft:

5. Afwezigheden weergeven

Alle afwezigheden: U kunt ervoor kiezen om alle afwezigheden weer te geven, inclusief ADV en Recuperatie.

Afwezigheid Details: Door met uw muis over de codes te bewegen, kunt u de details van elke afwezigheid bekijken.

Alle afwezigheden weergeven: De dagen en uren van afwezigheid worden duidelijk weergegeven en de tabel kan tot 40 afwezigheden per account weergeven.

6. Rapporten downloaden

Klik op “downloaden” om het rapport uit te pakken.

Houd er rekening mee dat de download gebaseerd is op de gegevens die in de filters zijn geselecteerd.